Spring naar inhoud

Over ons

Franssens Motor Techniek Saaksum repareert alle merken motoren
Na dertig jaar bij diverse motorzaken in het Noorden te hebben gewerkt besloot Dirk Franssens voor zichzelf te beginnen. De schuur bij zijn woning aan de Heralmastraat 10 in Saaksum werd ingericht als werkplaats voor het repareren van motoren en vanaf het eerste moment wisten de motorrijders uit het hele Noorden Franssens te vinden.

Vakmanschap en persoonlijk contact
Velen kenden hem nog als de vakman die bijna 25 jaar lang bij Borkhuis in Groningen had gewerkt, bij het Groninger Motorcentrum en Tiggelaar Motoren. Al vanaf 1970 werkt Franssens als monteur. Hij besloot vorig jaar als kleine zelfstandige van start te gaan omdat hij het contact met de klanten miste. Tegenwoordig zijn de motorzaken zo groot geworden dat de monteurs de klanten nauwelijks meer te zien en te spreken krijgen.

De verkopers in de winkels noteren wat de klachten zijn en de motor gaat vervolgens met een bon naar de werkplaats. ‘En daar hou ik niet van”zegt Franssens. “Ik wil met de mensen praten. Daardoor kun je veel gerichter aan de motoren werken. Bij de grote motorzaken waar ik werkte miste ik dat directe contact met de klanten, het overleg over wat er nu precies aan de motor mankeert”. Franssens heeft al die jaren hoofdzakelijk aan Japanse motoren gewerkt en is daarin gespecialiseerd. Dat neemt echter niet weg dat ook mensen met motoren van andere merken uitstekend bij hem terecht kunnen.

Zo heeft Franssens ook diverse klanten die een Harley rijden. De werkplaats bij de woning van Franssens is modern ingericht en voorzien van alle benodigde apparatuur om vakwerk te kunnen leveren. Wat dat betreft is Franssens een man van de oude stempel. Het werk wordt gedegen uitgevoerd. Hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs is het devies van Franssens Motor Techniek. Door te werken in de schuur bij de woning kunnen de kosten aanzienlijk worden gedrukt. De gemeente had het bedrijf liever op het industrieterrein, maar dat zou betekenen dat de vaste lasten voor de onderneming sterk zouden stijgen en die kosten moeten uiteindelijk wel door de klanten worden betaals. Vandaar dat Franssens koos voor de locatie in Saaksum.

Werkplaats Franssens Motor Techniek

Een ander voordeel is dat de klanten desgewenst ook ’s avonds bij hem terecht kunnen om de motor te brengen of te halen. Franssens is vele jaren zelfstandig en is blij de keus te hebben gemaakt. Hij is inmiddels gecertificeerd voor alarm-inbouw bij motoren.

Franssens verkoopt incidenteel wel eens een motor, maar beperkt zich bewust tot reparaties.

(artikel in ‘Het Westerkwartier’)

%d bloggers liken dit: